Νέες συσκευασίες 1 Kg!

Στη foccacia προσφέρουμε τα είδη μας πλέον και σε συσκευασίες 1 Kg για το σπίτι!

Αν έχετε:

Την ονομαστική σας εορτή

Πάρτυ γενεθλίων

ή αν οργανώνετε κάποια:

Έκθεση

Δεξίωση

Τελετή

ή απλά αν θέλετε να έχετε χωριάτικεςσπιτικές και πεντανόστιμες πίτες και πίτσες στο σπίτι σας έτοιμες σε λίγα λεπτά, τότε:

καλέστε μας στο 23990-51640

ή

πατήστε εδώ για να παραγγείλετε σήμερα!

Ευχές με Χριστουγεννιάτικη συνταγή

Η Foccacia σας εύχεται καλές  και νόστιμες γιορτές με μια Χριστουγεννιάτικη συνταγή για βασιλόπιτα!

Υλικά:

  • 625 g ζάχαρη
  • 625 g μαλακή μαργαρίνη
  • 750 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 375 g καρύδια και αμύγδαλα
  • 100 g μέλι
  • 100 g γλυκόζη
  • 19 αυγά
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 2 λεμόνια
  • Άχνη ζάχαρη
  • Εκτέλεση:

    Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα και εν συνεχεία ρίχνουμε ένα-ένα 10 αυγά.

    Φτιάχνουμε ταυτόχρονα μαρέγκα από τα ασπράδια των υπόλοιπων 9 αυγών με ελάχιστη ζάχαρη.

    Συνεχίζουμε να χτυπάμε το αρχικό μίγμα και προσθέτουμε το μέλι, τη γλυκόζη, το ξύσμα και τους ξηρούς καρπούς, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

    Βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψί, τοποθετούμε το φλουρί και ψήνουμε στους 170-190 βαθμούς.

    Αφού ψηθεί η βασιλόπιτα, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη.

    Απολαύστε τη βασιλόπιτα με ευχές για υγεία και  ευτυχισμένο το 2011!

    Προσφορά!!!

    Αν όσα έχουμε μέχρι τώρα γράψει στις σελίδες μας σας φαίνονται ενδιαφέροντα, αλλά εξακολουθείτε να έχετε ενδοιασμούς για το αν τα προϊόντα μας είναι τόσο νόστιμα και ποιοτικά όσο φαίνονται, τότε σας ετοιμάσαμε την ακόλουθη προσφορά:

    Για λίγες μόνο ημέρες σας δίνουμε δωρεάν 1 πίτσα ή 1 πίτα της επιλογής σας για την πρώτη φορά που θα παραγγείλετε online.*

    Πατήστε εδώ για να παραγγείλετε σήμερα!

    *: Ισχύει μόνο αν παραδώσουμε εμείς στο χώρο σας. Αν έρθετε να παραλάβετε εσείς, θα έχετε την τύχη να δοκιμάσετε από τις πίτες που ψήνουμε καθημερινά για να κερνάμε πελάτες και συνεργάτες που μας επισκέπτονται.

    Υγιεινή στη Κουζίνα

    Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να κρατάτε τη κουζίνα σας υγειονομικά καθαρή. Εμείς δε θα αναφέρουμε τα συνηθισμένα, όπως το πλύσιμο των χεριών και το σωστό μαγείρεμα των κρεάτων. Θα σας επιστήσουμε την προσοχή σε σημεία που πιθανόν να σας διαφύγουν, αλλά που είναι εξίσου σημαντικά:

  • Μη πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε. Τα μικρόβια θα σκοτωθούν στο μαγείρεμα ούτως ή άλλως. Με το πλύσιμο ρισκάρετε να σκορπίσετε τα μικρόβια καθώς θα πιτσιλάτε σταγόνες νερού.
  • Στο ψυγείο να βάζετε τα φαγητά που θέλουν μαγείρεμα χωριστά από τα φαγητά που τρώγονται έτοιμα. Για παράδειγμα, σε άλλο ράφι να βάλετε το κρέας που θα συντηρήσετε και σε άλλο ράφι το τυρί. Τέτοια τρόφιμα πρέπει να είναι μακρυά μεταξύ τους για να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος επιμόλυνσης.
  • Μη παραγεμίζετε το ψυγείο, διότι έτσι εμποδίζετε την καλή κυκλοφορία του αέρα με κίνδυνο να μη διατηρούνται τα τρόφιμα αρκετά κρύα.
  • Χρησιμοποιείτε υγρό απολυμαντικό κάθε φορά που τελειώνετε το μαγείρεμα.
  • Μυστικά του έξυπνου καταναλωτή

    Σε περίοδο οικονομικής ύφεσης όλοι προσπαθούν να «κόψουν» από όπου μπορούν. Σημαντικό μέρος των χρημάτων που ξοδεύουμε πηγαίνει στα πράγματα που αγοράζουμε από το σούπερ-μάρκετ. Για να εξοικονομήσουμε χρήματα όταν ψωνίζουμε στο σούπερ-μάρκετ υπάρχουν αρκετοί τρόποι:

  • Πρώτα λογαριάζουμε: Καθήστε κάτω με μολύβι και χαρτί και κάντε ένα προϋπολογισμό των χρημάτων που ξοδεύετε κάθε εβδομάδα. Αν δε ξέρετε πόσα ξοδεύετε και γιατί, τότε πώς θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα;
  • Ψωνίστε με λίστα…και μη παρεκτρέπεστε. Βοηθάει να έχετε μόνο τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράσετε τα πράγματα στη λίστα. Έτσι και να θέλετε να παρεκτραπείτε δε θα έχετε χρήματα για να το κάνετε.
  • Μελετήστε, μαζέψτε, χρησιμοποιήστε…φυλλάδια προσφορών, κάρτες σούπερ-μάρκετ (που δίνουν πόντους).
  • Ψάξτε και συγκρίνετε τιμές και ποιότητα και επιλέξτε το ακριβότερο μόνο αν η ανώτερη ποιότητα το δικαιολογεί.
  • Προσέξτε ποσότητες και προσφορές: Οι οικονομικές συσκευασίες συμφέρουν μόνο για τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται γρήγορα, ή για αγαθά που θα χρησιμοποιήσετε σχετικά σύντομα.
  • Κυνηγήστε εκπτώσεις – αξιολογήστε τις τελικές τιμές: Να θυμάστε ότι για δύο πανομοιότυπα προϊόντα, σημασία έχει η τελική τιμή και όχι το ποσοστό έκπτωσης.
  • Επιλέγουμε Ελληνικά και εποχιακά: Φρούτα και λαχανικά εγχώριας παραγωγής που είναι στην εποχή τους, είναι πάντα φτηνότερα και θρεπτικότερα.
  • Κάποιες φορές προτιμούμε και κατεψυγμένα: Επώνυμα λαχανικά, θαλασσινά δεν έχουν συντηρητικά, είναι σωστά κατεψυγμένα και διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τα θρεπτικά τους συστατικά.
  • Αναρωτιώμαστε «Το χρειάζομαι;»
  • Πληρώνουμε παραπάνω μόνο για ότι αξίζει
  • Λέμε ναι στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας: Αρκεί να διαπιστώσουμε, διαβάζοντας τη διατροφική ετικέτα, οτι το προϊόν είναι εφάμιλλης διατροφικής αξίας με το αντίστοιχο επώνυμο.
  • Δίνουμε προτεραιότητα στο σπιτικό φαγητό.
  • Κάνουμε λίγο κόπο παραπάνω: Π.χ. αντί γα τριμμένο τυρί αγοράστε ολόκληρο κομμάτι και τρίψτε το εσείς.
  • Προτιμούμε σνακ από τη φύση: Προτιμήστε φρούτα αντί ένα αλμυρό σνακ. Θα κάνει καλό και στη γραμμή σας.
  • Παίρνουμε ταπεράκι στη δουλειά/σχολείο: Προτιμήστε να παίρνετε φαγητό από το σπίτι αντί να παραγγέλνετε από έξω.
  • Δεν πετάμε φαγητό στα σκουπίδια: Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το φαγητό της επόμενης ημέρας, ή να το φάμε αυτούσιο, αφού όμως το έχουμε συντηρήσει σωστά.
  • Μαγειρεύουμε απλά: Τα απλά φαγητά είναι συνήθως οικονομικότερα από τα σύνθετα φαγητά, τα οποία απαιτούν περισσότερα και πολλές φορές ακριβότερα συστατικά.
  • Βάζω το παλιό μπροστά, το καινούριο πίσω: Χρησιμοποιείστε τη μέθοδο  FIFO (First In First Out) σύμφωνα με την οποία τα τρόφιμα που αγοράστηκαν πιό πρόσφατα (και θα λήξουν αργότερα) τα βάζουμε πιό βαθειά μέσα στο ψυγείο, ενώ τα τρόφιμα που πρόκειται να λήξουν σύντομα τα τοποθετούμε πιό μπροστά στο ψυγείο για να τα χρησιμοποιήσουμε συντομότερα.
  • Οικονομική Κρίση: Πως θα Μειώσετε τις Συνέπειες στην Επιχείρηση σας

    Πολύ χρήσιμο άρθρο για όλους τους επιχειρηματίες. Γράφτηκε από το Βασίλη Παππά και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «ΒδΕλλα» (Βορειοδυτική Ελλάδα) το Δεκέμβριο του 2008.

    Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία του άρθρου. Για να το διαβάσετε ολόκληρο πατήστε εδώ.

    Ίσως του χρόνου τέτοια εποχή να έχετε λιγότερους ανταγωνιστές! Μερικοί δεν θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η οικονομική ύφεση. Ένας από αυτούς όμως μπορεί να είστε και εσείς!


    Διανύουμε μια περίοδο πτώσης. Και επειδή μετά από κάθε πτώση η φυσική εξέλιξη είναι η άνοδος, κερδισμένοι θα βγουν όσοι βρεθούν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.


    Επιχειρήσεις που συνεχίζουν να διαφημίζονται και να ξοδεύουν χρήματα σε δράσεις προβολής και μάρκετινγκ, έχουν μεγαλύτερη τύχη να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, ακόμα και όταν η οικονομία πέφτει!


    Διαφοροποιηθείτε και Κερδίστε. Βρείτε τους τρόπους εκείνους που θα κάνουν την “προσφορά” σας μοναδική. Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας ξεχωριστά.


    Διώξτε την αβεβαιότητα από τους πελάτες σας και κερδίστε τους! Δείξτε τους ότι θα είστε εκεί όταν σας χρειαστούν. Ο κόσμος σήμερα έχει ανάγκη από αξιόπιστες λύσεις και αξιόπιστους ανθρώπους.


    Ο κόσμος δεν σταμάτησε ξαφνικά να έχει ανάγκες και επιθυμίες! Συνεχίζει να θέλει λύσεις στα προβλήματα του. Και εσείς θα πρέπει να είστε εκεί όταν σας χρειαστεί!

    Βασική Ζύμη για foccacia

    Υλικά:

    foccacia bread

  • 30 g μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 1/3 φλυτζ. (500 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλυτζ. (60 mL) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι χονδρό
  • Προετοιμάζουμε τη ζύμη όπως περιγράφεται σε αυτό το άρθρο. Για τη μαγιά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε του εμπορίου, ή να φτιάξουμε μόνοι μας όπως περιγράφεται εδώ.

    Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Τη τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί και την απλώνουμε με τα χέρια. Πιέζουμε την επιφάνεια με τα δάχτυλα, τη ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το χονδρό αλάτι. Τη ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    Τα υλικά του ζυμαριού

    Υγρά: Για να διαλυθεί και να δραστηριοποιηθεί η μαγιά χρειάζεται κάποιο υγρό (νερό, γάλα, κλπ.) Η ποσότητα του υγρού εξαρτάται από την ποιότητα του αλεύρου και από το αν θέλουμε να έχουμε ζύμη μαλακή, μέτρια, η σφιχτή. Το σκληρό αλεύρι, πλουσιότερο σε πρωτεΐνη, δηλ. γλουτένη, απορροφά περισσότερο νερό και γι’αυτό αποδίδει περισσότερο ψωμί. Συνήθως χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω από 1 ποτήρι νερό για 1/2 κιλό αλεύρι και το νερό πρέπει να είναι ζεστό, γύρω στους 30 0C.

    Το νερό πρέπει να προστίθεται στη σωστή αναλογία κατά την ώρα της μάλαξης. Περισσότερο νερό δίνει πολύ σφιχτό ζυμάρι που δε φουσκώνει όσο πρέπει και το ψωμί μπαγιατεύει εύκολα. Πρέπει να χρησιμοποιείται νερό καλής ποιότητας (πόσιμο), όχι πολύ σκληρό, η αλκαλικό, γιατί εμποδίζει το ανέβασμα.

    Το ζύμωμα με γάλα δίνει ελαφριά υφή και λεπτή κόρα, πιο σκούρη από ότι το νερό. Τα λιπαρά του βοηθάνε το ψωμί να διατηρείται περισσότερο. Προϊόντα γάλακτος, όπως το ανθόγαλα, το ξυνόγαλα, ή το γιαούρτι δίνουν λεπτή υφή με ξυνούτσικη γεύση. Το ζυμάρι που περιέχει γάλα αντί νερό, έχει αυξημένη απορροφητικότητα. Το γάλα επηρρεάζει θετικά τον όγκο και τη ψίχα του ψωμιού.

    Άλλα υγρά που χρησιμοποιούνται είναι η μπύρα, το κρασί, χυμοί φρούτων, λαχανικών, βοτάνων, η μπαχαρικών.

    Λάδι – Λίπος: Το λάδι και το βούτυρο δίνουν πλούσια γεύση και άρωμα, μαλακή, ομοιογενή υφή και δρουν ως φυσικά συντηρητικά. Τα στερεά λίπη είναι προτιμότερο να τα χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη για να κατανέμονται σε όλο το ζυμάρι.

    Το αλάτι δίνει γέυση στο ψωμί, σταθεροποιεί τη γλουτένη, επιβραδύνει τη ταχύτητα δράσης των ενζύμων και βοηθά στη συγκράτηση υγρασίας στο ψωμί. Δηλαδή, το αλάτι επιβραδύνει το ανέβασμα του ζυμαριού, είναι όμως απαραίτητο, γιατί διαφορετικά το ψωμί υστερεί σε γεύση. Το αλάτι βοηθά επίσης στη διατήρηση του ψωμιού. Τα περισσότερα αρτοσκευάσματα, ακόμα και αν είναι γλυκά, περιέχουν λίγο αλάτι, καθώς δίνει λεπτότερη υφή, συνοχή, ελαστικότητα και μεγαλύτερο όγκο στο τελικό προϊόν. Η υπερβολική προσθήκη αλατιού δυσκολεύει το φούσκωμα και δίνει μικρότερο όγκο.

    Τα αυγά δίνουν γεύση και χρώμα. Όμως ο ρόλος του κρόκου είναι διαφορετικός από του ασπραδιού. Το ασπράδι παγιδεύει τον αέρα και σκληραίνει τη ζύμη. Ο κρόκος αντιθέτως μαλακώνει το ζυμάρι.

    Γλυκαντικές ουσίες: Ζάχαρη, μέλι, πετιμέζι, κλπ. Βοηθάνε τη ζύμωση, δίνουν ωραίο χρώμα στη κόρα και γλυκαίνουν τη ζύμη. Κάθε γλυκαντικό μπορεί να αλλάξει τη γεύση του αρτοσκευάσματος, ακόμα και σε μικρές ποσότητες. Το μέλι δεν ενδεικνύεται για προϊόντα που τα θέλουμε  τραγανά, γιατί δίνει μαστιχωτή υφή στο ζυμάρι και συγκρατεί περισσότερη υγρασία από άλλα σιρόπια. Αντιθέτως, η ζάχαρη λιώνει κατά το ψήσιμο και, καθώς στερεοποιείται όταν κρυώνει, χαρίζει τραγανότητα.

    Σπιτική Ζύμη για Πίτσα

    Η βάση για πίτσα είναι εύκολη υπόθεση και επιπλέον διατηρείται στην κατάψυξη.

    Υλικά:

  • 400 g αλεύρι σκληρό
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 mL χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Διαδικασία:

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι δημιουργώντας ένα βουναλάκι*. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το προζύμι, το λάδι και λίγο νερό. Αρχίζουμε να σπρώχνουμε το αλεύρι από τα πλαϊνά προς το κέντρο. Ζυμώνουμε και όποτε χρειάζεται συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα. Πλάθουμε σε μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπώλ, την πασπαλίζουμε με αλεύρι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για  1/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί. Τη χωρίζουμε σε 4-6 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο, που το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Βάζουμε τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 15 περίπου λεπτά.

    *: Το κοσκίνισμα γίνεται για να ανακατευτεί το αλεύρι με τον αέρα, εγκλωβίζοντας οξυγόνο που θα βοηθήσει για να γίνει καλύτερα η ζύμωση.

    Παραλλαγή με καλαμποκάλευρο:

    Ανακατεύουμε 1 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο, 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ και 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι σε ένα μπώλ. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.

    Παραλλαγή χωρίς μαγιά:

    Αναμιγνύουμε σε ένα μπώλ 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ και 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά.

    Παραλλαγή με αλεύρι ολικής άλεσης:

    Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ 1 3/4 φλυτζ. αλεύρι ολικής άλεσης, 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ και 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε 1/2 φλυτζ. νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις.

    Το προζύμι

    Η μέθοδος του προζυμιού, ή ξινής ζύμης, η φυσικής ζύμης είναι η αρχαιότερη μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για το φούσκωμα του ψωμιού: Ζύμη από αλεύρι και νερό μένει σε θερμοκρασία δωματίου για να απορροφήσει τους ζυμομύκητες που υπάρχουν στον αέρα οι οποίοι τρέφονται με το άμυλο του αλεύρου και δημιουργούν τη ζύμωση. Συνήθως αρκούν 4 μέρες για να ξινίσει η ζύμη, αλλά μπορεί να χρειαστεί και περισσότερος χρόνος. Για την παρασκευή του ψωμιού χρησιμοποιείται τέτοιο προζύμι, ή ένα κομμάτι ζυμάρι του προηγούμενου ζυμωτού. Στο ζυμάρι αυτό αναπτύσσονται διάφορα βακτηρίδια γαλακτικής ζύμωσης που μετατρέπουν τα σάκχαρα σε γαλακτικό οξύ. Μ’αυτό το προζύμι γίνεται το αρχικό ζυμάρι το οποίο, λόγω του γαλακτικού οξέος, έχει ξινή γεύση. Το γαλακτικό οξύ σταματά την ανάπτυξη όλων των βακτηριδίων εκτός από τους ζυμομύκητες. Μετά από 12 ώρες περίπου προσθέτουμε νέο αλεύρι και νερό και συνεχίζεται η αυτοζύμωση. Μπορεί η μέθοδος αυτή να είναι πιο δύσκολη, όμως το ψωμί έχει πιο γεμάτη γεύση και διατηρείται περισσότερο.

    Πώς θα φτιάξουμε προζύμι:

    Ανακατεύουμε 1 ποτήρι αλεύρι με 1/2 ποτήρι νερό, τα βασικά υλικά, και φτιάχνουμε πηχτό χυλό (κάποιοι προσθέτουν και άλλα υλικά όπως μέλι, μούστο, ξινόγαλο, ή λίγες σταγόνες λεμόνι για να βοηθηθεί η ζύμωση). Καλό είναι να ζυμωθεί καλά αυτή η ζύμη (5-6 λεπτά) ώστε να απλωθεί η γλουτένη. Βάζουμε τη ζύμη σε μπωλ, σκεπάζουμε και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, χωρίς ρεύματα.

    Αφού ξινίσει λίγο η ζύμη, σε 2 μέρες, προσθέτουμε άλλο τόσο νερό και αλεύρι και ξαναζυμώνουμε. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές και το προζύμι είναι έτοιμο. Αν δεν είναι, δεν είναι αρκετά φουσκωμένο και σπογγώδες, επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.

    Βάζουμε το προζύμι, κατά προτίμηση, σε πήλινο σκεύος, λαδώνουμε την επιφάνεια και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος, ή στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Στην κατάψυξη διατηρείται πολύ περισσότερο. Όταν ζυμώσουμε, θα κρατήσουμε ένα κομμάτι ζυμάρι, το οποίο θα είναι το προζύμι μας για την επόμενη φορά. Έτσι θα έχουμε πάντα προζύμι.

    Η ποσότητα προζυμιού που απαιτείται για την παρασκευή ψωμιού είναι 10% του ζυμαριού, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μικρή ποσότητα προζυμιού η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας ζυμώνεται σταδιακά με κάποια ποσότητα από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

    Την επόμενη εβδομάδα:

    Σπιτική ζύμη με προζύμι για πίτσα.