Η ιστορία μας


Η ιστορία μας ξεκινά την περίοδο του διωγμού του 1922. Εκείνη τη χρονιά, τρεις γενιές πίσω, ο Κώστας Μιχαϊλίδης αφού ξενιτεύτηκε από την Αδριανούπολη, εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στο Ροδολίβος Σερρών όπου και έκανε μια νέα αρχή ανοίγοντας φούρνο. 6 μήνες αργότερα οι συγκυρίες της εποχής τον ανάγκασαν να μετεγκατασταθεί στη θεσσαλονίκη όπου άνοιξε φούρνο στο κέντρο στην οδό Κλεισούρας.

Το 1960 η δουλειά είχε μεγαλώσει αρκετά και ο ένας από τους 3 γιούς του, ο Γιαννούλης Μιχαϊλίδης, δούλευε μαζί του. Εκείνη τη χρονιά πατέρας και υιός ανοίξανε και δεύτερο μαγαζί, μπουγατσατζίδικο, ακριβώς δίπλα στο φούρνο, όπου έπαιρναν το πρωϊνό τους πολλοί Θεσσαλονικείς.

Το 1968, ο Γιαννούλης Μιχαϊλίδης έκλεισε τα καταστήματα στο κέντρο, καθώς οι πελάτες του ήταν πλέον πελάτες χονδρικής και οι χώροι στο κέντρο δεν επαρκούσαν.

Έτσι λοιπόν άνοιξε βιοτεχνία πιτών στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, τη βιομηχανική περιοχή της πόλης εκείνων των χρόνων. Πελάτες του τότε ήταν μεταξύ άλλων, κυλικεία σε διάφορα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού, η Ελληνική Αεροπορια στην 113 Π.Μ. και πολλά κυλικεία σχολείων.

Το 1998, η επιχείρηση από γενιά σε γενιά πέρασε στον Στυλιανό Μπουτζέλη και ως αποτέλεσμα, το 2005 ιδρύθηκε η εταιρεία μας, foccacia προϊόντα ζύμης, Ε.Π.Ε. στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Πελάτες μας σήμερα είναι αρτοποιεία, πρατήρια άρτου, ζαχαροπλαστεία και mini market σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκιδική και νησιά του Αιγαίου.

Με εκτίμηση,

Μαρία Μπουτζέλη, Marketing Manager.