Η ιστορία μας


Η ιστορία μας ξεκινά την περίοδο του διωγμού του 1922. Εκείνη τη χρονιά, ο Κώστας Μιχαηλίδης αφού ξενιτεύτηκε από την Αδριανούπολη, εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στο Ροδολίβος Σερρών όπου έκανε μια νέα αρχή ανοίγοντας φούρνο. Αργότερα οι συγκυρίες της εποχής τον ανάγκασαν να μετεγκατασταθεί στη θεσσαλονίκη όπου άνοιξε φούρνο στο κέντρο στην οδό Κλεισούρας.

Το 1960 μαζί με τον γιο του, ανοίξανε και δεύτερο μαγαζί, μπουγατσατζίδικο, ακριβώς δίπλα στο φούρνο τους, όπου έπαιρναν το πρωϊνό τους πολλοί Θεσσαλονικείς.

Το 1968, ο Γιαννούλης Μιχαηλίδης έκλεισε τα καταστήματα στο κέντρο, καθώς οι πελάτες του ήταν πλέον πελάτες χονδρικής και οι χώροι στο κέντρο δεν επαρκούσαν. Έτσι λοιπόν άνοιξε βιοτεχνία πιτών στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, τη βιομηχανική περιοχή της πόλης εκείνων των χρόνων.

Πελάτες του τότε ήταν μεταξύ άλλων, κυλικεία σε διάφορα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού, η Ελληνική Αεροπορία στην 113 Π.Μ. και πολλά κυλικεία σχολείων.

Το 2005 ιδρύθηκε η εταιρεία μας, foccacia προϊόντα ζύμης, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Σήμερα οι πελάτες μας είναι αρτοποιεία, πρατήρια άρτου, ζαχαροπλαστεία και mini market σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκιδική και νησιά του Αιγαίου.

Η φιλοσοφία μας:

Στη foccacia συνδυάζουμε:

  • Την πολυετή πείρα και την τεχνογνωσία μας στην παραγωγή προϊόντων ζύμης
  • Τη χρήση ποιοτικών και αγνών υλικώνgreekdishes
  • Τη γνώση στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων
  • Την αφοσίωση στην εξυπηρέτηση του πελάτη
  • Τη διαρκή αναζήτηση νέων τεχνολογιών και καλύτερων υλικών

Για να σας προσφέρουμε χειροποίητες πίτες υψηλής ποιότητας, που μπορείτε να απολαμβάνετε με ευκολία και ασφάλεια σε προσιτές τιμές.

Με εκτίμηση,

Μαρία Μπουτζέλη, Marketing Manager.

P6032554