Βασική Ζύμη για foccacia


Υλικά:

foccacia bread

  • 30 g μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 1/3 φλυτζ. (500 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλυτζ. (60 mL) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι χονδρό
  • Προετοιμάζουμε τη ζύμη όπως περιγράφεται σε αυτό το άρθρο. Για τη μαγιά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε του εμπορίου, ή να φτιάξουμε μόνοι μας όπως περιγράφεται εδώ.

    Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Τη τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί και την απλώνουμε με τα χέρια. Πιέζουμε την επιφάνεια με τα δάχτυλα, τη ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το χονδρό αλάτι. Τη ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    Leave a comment

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *